Ρινοπλαστική Ωτοπλαστική

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Υπάρχει ιδανικό σχήμα μύτης;

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι στην αισθητική δεν υπάρχουν κανόνες. Αυτό που για κάποιον είναι ωραίο, για κάποιον άλλον μπορεί να μην είναι και αντιστρόφως.

Η ωραία μύτη διαχρονικά

Η έννοια του ωραίου έχει να κάνει με πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Για παράδειγμα έχει να κάνει με την φυλή των ανθρώπων για την οποία συζητάμε. Διαφορετική είναι η ωραία μύτη για κάποιον Ευρωπαίο, διαφορετική για κάποιον Αφρικανό, διαφορετική για κάποιον Ασιάτη. Επίσης η έννοια του ωραίου έχει να κάνει με την χρονική περίοδο. Διαφορετικά εννοούσαν την ωραία μύτη πριν από εκατό χρόνια και διαφορετικά σήμερα. Στα αρχαία αγάλματα για παράδειγμα παρατηρούμε πολλές φορές οι μύτες να έχουν πολύ πιο αυστηρές γραμμές σε σχέση με αυτό που σήμερα εννοούμε αισθητικά ωραίο.


foto1.png

Η μύτη και η συνολική αισθητική του προσώπου

Θα πρέπει να δούμε ποια μύτη ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο χωριστά. Στην ίδια χρονική περίοδο σε διαφορετικά πρόσωπα μπορεί να ταιριάζουν διαφορετικές μύτες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο λέμε ότι η κατάλληλη ειδικότητα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μίας μύτης είναι αυτή του πλαστικού χειρουργού. Αυτό διότι ο πλαστικός χειρουργός βλέπει την μύτη ως ένα μέρος της συνολικής αισθητικής του προσώπου. Δεν το βλέπει σαν ένα ξεχωριστό όργανο το οποίο υπάρχει κάπου από μόνο του. Ο πλαστικός χειρουργός γνωρίζει τις αναλογίες, που πρέπει να υπάρχουν σε ένα πρόσωπο και επομένως το συσχετισμό, που πρέπει να έχει η μύτη με τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου. Πολλές φορές προσέρχονται άτομα στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών, για να διορθώσουν τη μύτη τους και ανακαλύπτουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η μύτη, αλλά η κάτω γνάθος. Ακόμα και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου έχει σημασία για το ποια ακριβώς μύτη του ταιριάζει.

Αντικειμενικά κριτήρια για μια ωραία μύτη

Βάσει όλων όσων προαναφέραμε κατανοούμε ότι η έννοια της ωραίας μύτης είναι κάτι το πολύ σχετικό. Επίσης γνωρίζουμε ότι η πλαστική χειρουργική δεν είναι ακριβής επιστήμη. Παρόλα αυτά οι πλαστικοί χειρουργοί προσπάθησαν να ορίσουν με αντικειμενικά κριτήρια το ωραίο, όσον αφορά στο όργανο αυτό του σώματός μας. Η έννοια του ωραίου καθορίστηκε με κανόνες γεωμετρίας και γενικότερα αναλογιών πάνω στο πρόσωπο. Οι κανόνες αυτοί προσδιορίστηκαν μετά από μελέτη στις αναλογίες πολλών ατόμων. Πρόσωπα που κατά γενική εκτίμηση θεωρούνται ωραία, όπως για παράδειγμα μοντέλα, έγιναν αντικείμενο μελετών. Οι μελέτες αυτές καθόρισαν κάποιες αναλογίες, οι οποίες βρέθηκε ότι ήταν κοινές σε όλα τα άτομα εκείνα, που κατά γενική εκτίμηση θεωρούνται ως ωραία, από την πλειονότητα του γενικού πληθυσμού.

foto3.png

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε άτομο το οποίο αποκλίνει κατά μερικά χιλιοστά από τις αναλογίες αυτές δεν είναι ελκυστικό προς τους άλλους. Όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί γνωρίζουν ότι το βασικό είναι να υπάρχει μία ισορροπία και αρμονία στα διάφορα στοιχεία που απαρτίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο. Οι κανόνες αυτοί δεν είναι απαραίτητο ότι ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα. Παρόλα αυτά χρησιμεύουν σαν μία γενική κατεύθυνση σχετικά με τις αδρές γραμμές που πρέπει να έχει η κάθε μύτη. Μην απευθυνθείτε στον πλαστικό χειρουργό εκείνο ο οποίος κάνει όλες τις μύτες να φαίνονται ίδιες ή να φαίνονται χειρουργημένες.

Ο Leonardo Da Vinci που θεωρείται μία αυθεντία στην τέχνη και την επιστήμη ασχολήθηκε και με την ανατομία του ανθρώπου. Ανάπτυξε κάποιους κανόνες, που καθορίζουν ένα καλά ισορροπημένο πρόσωπο. Ανακάλυψε ότι ένα αισθητικά ωραίο πρόσωπο χωρίζεται σε τριτημόρια που είναι ίσα μεταξύ τους.

foto5.png

•   Το άνω τριτημόριο ξεκινάει από την γραμμή των μαλλιών και φτάνει στη ρίζα της μύτης ακριβώς ανάμεσα στο ξεκίνημα των φρυδιών.

•   Το μέσο τριτημόριο ξεκινάει από το ανώτερο σημείο μύτης σας, όπως  προαναφέραμε και καταλήγει στο κατώτερό της σημείο, εκεί δηλαδή που ξεκινά το άνω χείλος.

•   Το κάτω τριτημόριο ξεκινά από το κατώτερο σημείο της μύτης και καταλήγει στο γένειο.

Οι ανωτέρω λοιπόν αποστάσεις πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος.

Όσον αφορά το φάρδος της μύτης στη βάση της, δηλαδή το μεγαλύτερο άνοιγμα των ρουθουνιών, θα πρέπει να είναι ίσο με την απόσταση που έχουν μεταξύ τους οι έσω γωνίες των ματιών.

Από την άλλη πλευρά ένα πρόσωπο μπορεί να χωριστεί σε πέντε κάθετα τμήματα που είναι επίσης ίσα μεταξύ τους.


foto6.png

•   Το μεσαίο 1/5 αποτελείται από το πλάτος της μύτης, στο οποίο οι κάθετες που το περιβάλουν περνούν από την έσω γωνία των ματιών.

•   Τα πλαϊνά του πεμπτημόρια καθορίζονται από τις κάθετες γραμμές που περνάνε από την έσω γωνία του ματιού, η εσωτερική και την έξω γωνία του ματιού η εξωτερική.

•   Τα ακόμα πιο έξω πεμπτημόρια χωρίζονται από τις κάθετες γραμμές μεταξύ της έξω γωνιάς του ματιού και της προβολής του αυτιού.

Ένας άλλος κανόνας έχει να κάνει με τρία ακόμα σημεία του προσώπου. Τα σημεία αυτά είναι: η μεσότητα της ράχης της μύτης, η μπροστινή άκρη των χειλιών και το μπροστινότερο σημείο του γενείου.

Τα τρία σημεία θα πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή μεταξύ τους. Η γραμμή αυτή καθορίζει κατά βάση τη θέση που πρέπει να έχει το γένειο.

foto7.png

Εκτός από αυτές τις αναλογίες υπάρχουν πάρα πολλές άλλες, τις οποίες μπορείτε να δείτε σχηματικά παρακάτω.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι το να καθοριστεί η ιδανική  μύτη για κάθε άτομο είναι μία σχετικά πολύπλοκη διαδικασία, που θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό. Η τελική απόφαση καθορίζεται από τους σωματομετρικούς κανόνες που προαναφέραμε, από το τι ταιριάζει στο συγκεκριμένο πρόσωπο, τις επιθυμίες του ατόμου, φυλετικούς παράγοντες και την έννοια του εφικτού. Με καλή συνεργασία με το γιατρό και με ρεαλιστικές προσδοκίες, μπορεί να έχει κανείς σχηματοποιημένη τη μύτη που του ταιριάζει και που επιθυμεί.

 


ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Είναι γενική πεποίθηση ότι “στην αισθητική δεν υπάρχουν κανόνες”. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο εν μέρει. Διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και αναλογίες στο πρόσωπο, οι οποίες από τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων θεωρούνται ως αισθητικά ωραίες. Αυτοί οι κανόνες έχουν βγει μετά από μελέτη σε μεγάλο αριθμό ατόμων, τα οποία θεωρούνται “αισθητικά ωραία“.


Η μύτη δεν είναι ένα στοιχείο που από μόνο του υπάρχει στο πρόσωπο. Θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με όλα τα στοιχεία του προσώπου. Για το λόγο αυτό, ο πλαστικός χειρουργός δεν θα πρέπει να έχει γνώση μόνο της μύτης, αλλά και των υπολοίπων στοιχείων του προσώπου. Δεν είναι σπάνιο κάποια άτομα να έρχονται για να διορθώσουν τη μύτη τους και κατόπιν να ανακαλύπτουν ότι το πρόβλημά τους βρίσκεται σε κάποιο άλλο στοιχείο του προσώπου. Τα άτομα αυτά, όσο καλή ρινοπλαστική κι αν κάνουν, θα μείνουν δυσαρεστημένα. Επομένως, η έννοια του χειρουργού, ο οποίος γνωρίζει μόνο τη μύτη, δεν είναι σωστή. Ο γιατρός, θα πρέπει να έχει τη σωστή αισθητική, αλλά και τις γνώσεις που προέρχονται από τις μελέτες που αφορούν στην αρμονία του προσώπου.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑΙΑ ΜΥΤΗ;

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η μύτη θα πρέπει να είναι τόσο ωραία, ώστε να περνάει απαρατήρητη. Αυτό μπορεί να φαίνεται ως σχήμα οξύμωρο, αλλά έχει το νόημα του ότι η μύτη πρέπει να αφήνει να τονιστούν άλλα στοιχεία του προσώπου, όπως τα μάτια.

Εάν η μύτη είναι ένα στοιχείο που τραβάει όλη την προσοχή στο βλέμμα αυτού που κοιτάει το πρόσωπο, τότε, κάτι δεν πάει καλά. Μία ωραία μύτη, αντίθετα, περνάει μόνο στο υποσυνείδητο του παρατηρητή και δημιουργεί μία αρμονική συνύπαρξη με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, δίνοντας πάντα την προτεραιότητα στα μάτια του ατόμου, δηλαδή αφήνει το βλέμμα να κλέψει την παράσταση.
Αντίθετα, πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές μύτες, καθώς και οι μύτες που έχουν έντονες ιδιαιτερότητες, αποσπούν το βλέμμα του παρατηρητή, μη αφήνοντας να αναδειχθούν τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου. Ακούμε πολύ συχνά τη φράση “έχει πολύ ωραία μάτια”. Αυτό σημαίνει ότι την ομορφιά ενός ατόμου τη χαρακτηρίζουμε για τα μάτια του. Σπανίως θα ακούσουμε για ένα άτομο τη φράση “έχει πολύ ωραία μύτη”. Αυτό σημαίνει ότι η μύτη πρέπει να αναδεικνύει τα μάτια ή άλλα στοιχεία του προσώπου και όχι τον εαυτό της. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποσκοπούμε σε υπερβολικά μικρές μύτες, διότι ηυπερβολικά μικρή μύτη είναι εξίσου άσχημο στοιχείο σε ένα πρόσωπο με την υπερβολικά μεγάλη μύτη.

Από την άλλη πλευρά, η ομορφιά είναι πάντα συνδεδεμένη με τη φυσικότητα του αποτελέσματος, με μία δηλαδή όσο γίνεται πιο φυσιολογική όψη. Η επιδίωξή μας στη ρινοπλαστική πρέπει να είναι το πώς θα επιτύχουμε μία μύτη με φυσιολογικό μέγεθος, σχήμα και αναλογίες.

Όλες οι αισθητικά όμορφες μύτες, έχουν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά.ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ


Υπάρχουν πολλοί χειρουργοί οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ στις ρινοπλαστικές που κάνουν. Δηλαδή, βλέποντας διαφορετικές ρινοπλαστικές που έχει κάνει ο ίδιος χειρουργός, αντιλαμβανόμαστε ότι όλες μοιάζουν μεταξύ τους. Αυτό είναι λάθος.


Ο χειρουργός θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε προσώπου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να γνωρίζει πολλές τεχνικές και να έχει τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιεί επιλεκτικά, ανάλογα με την περίπτωση.

Επίσης, δεν θα πρέπει να έχει την άποψη ότι κάνοντας μία υπερβολικά μεγάλη μείωση στη μύτη, καλύπτουμε όλα της τα προβλήματα. Το βασικότερο όλων είναι ότι μία χειρουργημένη μύτη δεν θα πρέπει να μοιάζει για χειρουργημένη.


ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΩΡΛ

Η μύτη είναι ένα πολύπλοκο όργανο, όσον αφορά την αισθητική της και τη λειτουργικότητά της. Για τον λόγο αυτό ο χειρουργός πρέπει να ασχολείται και με το αισθητικό κομμάτι της μύτης αλλά και με το λειτουργικό. 

Πηγή : http://www.star.gr/ρινοπλαστικη.com

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΥΤΗΣ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Και όμως, υπάρχουν οι αναλογίες της τέλειας μύτης!


Η μύτη είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου, καθώς βρίσκεται στο κέντρο και προέχει περισσότερο από όλα τα άλλα σημεία.

Συμμετέχει κατά συνέπεια όσο κανένα άλλο χαρακτηριστικό στη συμμετρία και αρμονία του προσώπου.

Σε αντίθεση με άλλα σημεία του προσώπου, η μύτη δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο (πχ. γυαλιά, μαλλιά κλπ.), με αποτέλεσμα και η παραμικρή ατέλεια να γίνεται εμφανής.

Για όλα τα παραπάνω πολλοί είναι αυτοί που …αγωνιούν για τις αναλογίες της μύτης τους και το κατά πόσο ταιριάζει στο πρόσωπό τους.

Ποιες είναι όμως οι αναλογίες της τέλειας μύτης;

Σύμφωνα με τους αμερικανούς ειδικούς, η ελαφρώς ανασηκωμένη μύτη η οποία σχηματίζει γωνία 106 μοιρών με το υπόλοιπο πρόσωπο στέφεται «βασίλισσα» της ομορφιάς.

Η ομάδα των ειδικών, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ανέλυσε τα διαφορετικά σχήματα μύτης σε λευκές γυναίκες. Είδαν λοιπόν, ότι η ιδανική μύτη είναι εκείνη της οποίας η άκρη γυρίζει ελαφρώς προς τα επάνω.

Μετρώντας από τα χείλη προς τα επάνω, κατά τους ερευνητές, η ιδανική γωνία που θα πρέπει να σχηματίζει η ανασηκωμένη άκρη της μύτης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 106 μοίρες ώστε να ενισχύει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του γυναικείου προσώπου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η μύτη η οποία σχηματίζει γωνία μικρότερη των 90 μοιρών, κάνει το πρόσωπο να μοιάζει μακρύτερο και πιο «ανδρικό».

«Υπάρχει ένα εύρος ως προς την ανασήκωση της μύτης η οποία εφαρμόζεται στο πλαίσιο επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής και αγγίζει τις 90-100 μοίρες για τους άνδρες και τις 95-110 μοίρες για τις γυναίκες. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης ωστόσο υποδεικνύουν ότι η «συνταγή» για την τέλεια γυναικεία μύτη βρίσκεται κάπου στη μέση».

Οι αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί πίσω από τη μελέτη, υποστηρίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν συγκεκριμένες προδιαγραφές που να καθορίζουν την καλύτερη δυνατή «συνταγή» γύρω από τον συνδυασμό των χαρακτηριστικών της μύτης.

«Από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα, καλλιτέχνες και ειδικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά τα οποία οδηγούν στην απόλυτη ομορφιά». «Καλλιτέχνες στην αρχαία Αίγυπτο, εξιδανίκευαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου στα έργα τους».

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ειδικοί ζήτησαν από συνολικά 4.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών να αξιολογήσουν διαδικτυακά μια σειρά από φωτογραφίες που απεικόνιζαν διαφορετικές γυναικείες μύτες, που σχημάτιζαν γωνία 96, 101, 106 και 116 μοιρών αντίστοιχα.

Βάσει των προτιμήσεών τους, φάνηκε λοιπόν ότι νικήτρια ήταν η μύτη των 106 μοιρών.

«Από όσο γνωρίζουμε, πρόκειται για την πρώτη πληθυσμιακή μελέτη η οποία προσδιορίζει τις ιδανικές διαστάσεις ως προς το μέγεθος της μύτης αλλά και του ύψους της άκρης της. Η γωνία των 106 μοιρών σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο φάνηκε να είναι αισθητικά πιο αποδεκτή, συγκριτικά με τις υπόλοιπες».

Ανάμεσα στις διάσημες σταρ του Χόλυγουντ πάντως, οι οποίες εμπίπτουν στις ιδανικές αναλογίες ως προς την μύτη τους, συγκαταλέγονται η Τζέσικα Μπιλ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτ Μπέκινσειλ, ενώ η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον φαίνεται να υπολείπεται μόλις 3 μοιρών.

Στους άνδρες, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ιδανική θεωρείται μια μύτη 90 μοιρών, που σχηματίζει δηλαδή ορθή γωνία στην άκρη της, καθώς κάνει το ανδρικό πρόσωπο να φαίνεται πιο αρρενωπό.

Πηγή: http://www.daily-news.gr/beauty/ke-omos-iparchoun-i-analogies-tis-telias-mitis/#ixzz3zVnUwNub


Ριζική χειρουργική αφαίρεση καρκίνου δέρματος μύτης

ΠΡΙΝ την εγχείρηση
ΜΕΤΑ την εγχείρηση


         ΠΡΙΝ την εγχείρηση                   ΜΕΤΑ την εγχείρηση
ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Τα αυτιά στα νεογέννητα είναι μεγάλα σε σχέση με το πρόσωπο τους. 

Σε πολλά νεογέννητα, ιδίως τα πρόωρα, το ένα συνήθως αυτί φαίνεται τσαλακωμένο ή διπλωμένο, ή πεταχτό. Αυτό οφείλεται στην πίεση που δεχόταν το αυτί στη μήτρα ανάλογα με τη θέση του εμβρύου. 

Δεν χρειάζεται
(αν και αυτό άρχισε να αμφισβητείται και τοποθετούνται νάρθηκες) να τοποθετήσετε τσιρότα για να το σταθεροποιήσετε. Σε λίγους μήνες θα επανέλθει στη θέση του, μόνο του.  
Αυτόματη διόρθωση διπλωμένου αυτιού 


Σε μερικές όμως περιπτώσεις, το ένα ή και τα δύο αυτιά παραμένουν πεταχτά, αυτό όμως, είναι οικογενειακό και γενετικά καθορισμένο. Διορθώνεται μόνο με πλαστική επέμβαση σε μεγαλύτερη ηλικία. 
Συχνά επίσης παρατηρείται ότι το σχήμα των δύο αυτιών είναι διαφορετικό. 
Οφείλεται στη “φυσιολογική” ασυμμετρία που υπάρχει στις δύο πλευρές του σώματος και παρατηρείται και σε άλλα μέρη του σώματος. Σε μερικές περιπτώσεις είναι και αυτό γενετικά καθορισμένο. Προκαλεί κάποιο άγχος στους γονείς αλλά το πρόβλημα ελαττώνεται με τη πάροδο του χρόνου, είτε διότι η διαφορά μικραίνει σιγά-σιγά, είτε διότι το συνηθίζουν, είτε ακόμα διότι τα αυτιά κρύβονται μέσα στα μαλλιά και δεν φαίνονται. 


Η προσχολική ηλικία των 6 χρόνων είναι η καλύτερη για την ωτοπλαστική στα πεταχτά αυτιά, ιδίως για τα αγόρια, που δεν μπορούν να κρυφτούν τα αυτιά από τα κοντά μαλλιά. Έτσι αποφεύγονται οι ψυχολογικές επιπτώσεις απ τα πειράγματα των συμμαθητών. Μπορεί όμως να γίνει με την ίδια επιτυχία σε οποιαδήποτε ηλικία ακόμη και προχωρημένη. 

Η ωτοπλαστική στοχεύει στην αποκατάσταση των ατελειών κατασκευής της φύσης. Πρέπει να αναπλαστεί ο χόνδρος όπως ακριβώς θα τον έκανε η φύση. Αν λείπει μόνο η ανθέλικα, δημιουργείται ανθέλικα. Αν είναι μεγάλη η κόγχη γίνεται σμίκρυνσή της. Αν φταίνε και τα δυό και πετάνε τα αυτιά, γίνονται και τα δύο, και διορθώνονται επίσης και όλα τα άλλα που πιθανώς φταίνε.
Τα αυτιά συνήθως χρειάζονται ολοκληρωτική ανάπλαση και άρα πλήρη ωτοπλαστική, δηλαδή, δημιουργία της ανθέλικος, μείωση της κόγχης, και άρα αβίαστη στροφή και συμπλησίαση προς τη μαστοειδή. Μόνο έτσι θα γίνουν όμορφα, φυσικά, και αρμονικά. Δεν αρκεί αυτό που γίνεται συνήθως από μη ειδικούς, χοντροκομένα δηλαδή αυτιά κολλημένα όπως όπως με το ζόρι στη μαστοειδή με ράμματα, χωρίς ανάπλαση και διαμόρφωση του χόνδρου και με πιθανότητα υποτροπής. Τη διαφορά θα την καταλάβετε αν δείτε και συγκρίνετε καλοχειρουργημένα αυτιά με άλλα. 

Μην ψάχνετε λοιπόν τη φτηνή επέμβαση αλλά τη σωστή με το σίγουρο αποτέλεσμα γιατί η επανεγχείρηση είναι πολύ δύσκολη.

Αναίμακτη ωτοπλαστική. Δείτε ότι από την τομή δεν βγαίνει σταγόνα αίμα. Το καφέ χρώμα στα γάντια είναι BETADINE (απολυμαντικό).Αναίμακτη ωτοπλαστική. Δείτε ότι από την τομή δεν βγαίνει σταγόνα αίμα. Το καφέ χρώμα στα γάντια είναι BETADINE (απολυμαντικό).

Η ωτοπλαστική στα πεταχτά αυτιά απαιτεί ελάχιστα εργαλεία. Η νέα τεχνολογία όπως τα LASER μας έχουν απογοητεύσει. Μοναδικά εφόδια είναι η γνώση, η πείρα, το ταλέντο, και η αισθητική αντίληψη του χειρουργού. 

Η ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ στα πεταχτά αυτιά απαιτεί ελάχιστα εργαλεία. Η νέα τεχνολογία όπως τα LASER μας έχουν απογοητεύσει. Μοναδικά εφόδια είναι η γνώση, η πείρα, το ταλέντο, και η αισθητική αντίληψη του χειρουργού.Η επέμβαση γίνεται ανώδυνα με τοπική νάρκωση, με δύο μόνο οδοντιατρικές ενέσεις, όσες δηλ. χρειάζονται για ένα δόντι. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι λίγος, κυρίως τις πρώτες 2-3 ημέρες στον ύπνο όταν πατηθούν τα αυτιά, και περνάει με ντεπόν. 

Η επέμβαση γίνεται ανώδυνα με τοπική, με δύο οδοντιατρικές ενέσεις όσες δηλ. χρειάζονται για ένα δόντι. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι λίγος τις πρώτες 3 ημέρες, και περνάει με ντεπόν.


Υπάρχει επίδεσμος που αφαιρείται σε μία εβδομάδα, οπότε και επιστρέφετε στις δραστηριότητες. 
Αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) 


Η μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma-PRP) αξιοποιεί την μεγάλη ποικιλία και τον πλούτο των θρεπτικών ουσιών και των αυξητικών παραγόντων από το ίδιο μας το αίμα, τα οποία περιέχονται στο πλάσμα και τα αιμοπετάλια.
- Πώς λειτουργεί;
Τα αιμοπετάλια περιέχουν μία μεγάλη ποικιλία αυξητικών παραγόντων οι οποίοι είναι ειδικές πρωτεΐνες που διεγείρουν την ανάπλαση του δέρματος μέσω:
1. Της διέγερσης του πολλαπλασιασμού των κυττάρων,
2. Της σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα,
3. Της αύξησης της αιμάτωσης και της θρέψης του δέρματος
Το πλάσμα του αίματος περιέχει μία μεγάλη σειρά θρεπτικών συστατικών και πολύτιμων ουσιών (αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία κλπ) που εξασφαλίζουν θρέψη, ρυθμίζουν το μεταβολισμό των κυττάρων και ενισχύουν την αναγέννηση των ιστών.
- Πώς πραγματοποιείται;
Τα παραπάνω στοιχεία παραλαμβάνονται εύκολα ύστερα από τη λήψη μίας μικρής ποσότητας αίματος (ίσης με εκείνης μίας γενικής αίματος) και της επεξεργασίας του (φυγοκέντρηση), η οποία στοχεύει στην απομόνωση και συμπύκνωση του πλάσματος με τα αιμοπετάλια και μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα και επι τόπου στο χώρο του ιατρείου. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχύεται με πολύ λεπτή βελόνα στο εσωτερικό του δέρματος, όπως ακριβώς σε κάθε μεσοθεραπεία.
- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP;
Η θεραπεία PRP είναι απόλυτα ασφαλής και βιοσυμβατή, αφού αξιοποιεί τα συστατικά από το ίδιο μας το αίμα και το σημαντικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι η αναγέννηση του δέρματος επιτελείται με απόλυτα φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Για αυτό τα αποτελέσματα είναι φυσικά και μακροπρόθεσμα.

Με αυτό τον τρόπο η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και αξιόπιστη θεραπεία με την οποία επιτυγχάνονται:
1.Σφριγηλότητα του δέρματος, λόγω σύνθεσης νέου κολλαγόνου και ελαστίνης
2. Αναζωογόνηση, λάμψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας
3. Διόρθωση επιφανειακών ρυτίδων

Υπάρχουν περιορισμοί ή αντενδείξεις;
Οι αντενδείξεις της μεθόδου είναι λίγες και περιλαμβάνουν αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, πρόσφατο ιστορικό κακοήθειας, δερματικές παθήσεις, σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και λήψη αντιπηκτικών. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται το ιατρικό σας ιστορικό και ο γιατρός θα κρίνει εάν πληρείτε τις προϋποθέσεις για να υποβληθείτε στην αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP.

Ένα μήνα μετά την πρώτη συνεδρία γίνεται δεύτερη, και μετά ανά 6μηνο.